מרק דלעת וזרעי אניס

אם הסיבה היא ימים קרים, סגר בבית או סתם מנה חמה קלה וטעימה, הכנתי מרק דלעת פשוט ועשיר בטעמים, בתוספת זרעי אניס המאופיינים בריח עז ובקשת טעמים רחבה ממתקתק עד מלוח ולכן מתאים לתבשילים, מאפים מלוחים ומתוקים ולחליטות. ולמה דווקא אניס? משום שבזרעי אניס יש שפע של איכויות בריאותיות.

הזרעים מכילים סיבים תזונתיים, ויטמינים כגון ויטמין A, C, ויטמיני Bומינרלים כגון סידן, אשלגן, ברזל, אבץ ומגנזיום.שדרגים ומוסיפים טעם לתבשילים, מאפים או חליטות.


זרעי האניס מסייעים ל:

  • מערכת העיכול - מפיג גזים, נפיחות בבטן לאחר ארוחה וכאבי בטן.

  • מחטא ומנקה את דרכי העיכול.

  • מרגיע את הבטן ולכן מומלץ לסובלים ממעי רגיז.

  • משפר וממריץ יצור חלב לנשים מניקות.

  • מקל על שיעול ומסייע לסלק ליחה.



המרכיבים

700-800 גרם דלעת

1 בצל לבן גדול

2 שיני שום

2 ס"מ ג'ינג'ר

2 כפות שמן זית

1.5 כפית זרעי אניס

1.5 כפית זרעי כוסברה

1/2 כפית אבקת צ'ילי אופציה

מים

1/2 כוס קרם קוקוס

מלח לפי הטעם

כוסברה טרייה

אופן ההכנה

  1. כותשים באלי ומכתש את זרעי הכוסברה והאניס לגרגירים גסים.

  2. שמים בסיר את השמן מטגנים מעט את זרעי האניס והכוסברה.

  3. מוסיפים בצל קצוץ ושום קצוצים, ג'ינג'ר מגורד וצ'ילי, מטגנים יחד 5 דקות.

  4. מוסיפים את הדלעת ומים עד לגובה תכולת הירקות בסיר.

  5. טוחנים את המרק בבלנדר מוט, מוסיפים קרם קוקוס, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.

  6. להגשה מוסיפים כוסברה קצוצה מעל ופרוסת לחם טרי.

מרק דלעת וזרעי אניס

קרא עוד על

מתכון בסגנון