top of page

מרק כרובית ושמיר

כרובית, תמצאו אותה בשיא תפרחתה בחורף.

הכרובית שייכת למשפחת המצליבים (ברוקולי, כרוב, צנון ועוד), אחד הירקות הבריאים הקימים עלי אדמות. קבוצת ירקות אלו  עשירים במקור של נוגדי חמצון מסוג פיטוכימיכלים ומאופיינים ביכולתם להגנה מפני סרטן. 

הכרובית מכילה כמות גדולה של סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינראלים. מנה של בשר הכרובית מכיל כ 75% מכמות הויטמין C המומלצת ליום. הכרובית דלת קלוריות ואין בה כמעט פחמימות ושומנים ומתאימה לתזונה קטוגנית ולנמנעים מפחמימות. כמו כן גם לכל מי ששומר על המשקל או נמצא בתהליך ירידה במשקל.


יתרונותיה של הכרובית

  • מסייעת לבריאות הלב וכלי דם

  • עשירה בויטמין K העוזר מפני קרישת הדם

  • מסייעת בהורדה ואיזון של כולסטרול

  • מחזקת את מערכת חיסון

  • עשירה בסידן ועל כן שומרת מפני דלדול העצם

  • עשירה בויטמיני C,B,A ובחומצה פולית, המסייעים להתפתחות העובר

  • מסייעת לניקוי רעלים מהגוף

המרכיבים

1 כרובית בינונית רק התפרחת

1 בצל גדול

3 שיני שום

2 ס"מ ג'ינג'ר

2 כפות שמן זית

מים

1/2 כפית מחית קרי או פלפל צ'ילי מי שאוהב חריף אפשר יותר

1 כפית אבקת זרעי כוסברה

1 כפית כלי זעתר או קורנית

1/2 כוס שמיר קצוץ

1/2 כוס קרם קוקוס

מלח ופלפל

אופן ההכנה

שמים בסיר את השמן, בצל קצוץ, שום קצוץ וג'ינג'ר מגורד מטגנים כ 5 דקות.

מוסיפים כוסברה, מחית קרי או צ'ילי וזעתר וממשיכים להשחים עוד 5 דקות.

מוסיפים את תפרחת הכרובית שטופה ונקייה ומים עד גובה הכרובית.

מבשלים חצי שעה עד שהכרובית מוכנה.

טוחנים בבלנדר מוט, מוסיפים קרם קוקוס, שמיר קצוץ, מלח ופלפל, מביאים לרתיחה והמרק מוכן.

bottom of page