מרק עדשים כתומים

המצרכים


1 כוס עדשים כתומים

1 בצל גדול

1 גזר

שורש סלרי

1 עגבניה גדולה

עלי דפנה

כורכום

קינמון

הל

כמון

קרם קוקוס

מלח ופלפל גרוס

אופן ההכנה


  1. מבשלים את העדשים ב 4 כוסות מים עד שהעדשים מבושלות למחצה.
  2. מסירים את הקצף הלבן שמצטבר מעל.
  3. קוצצים את הירקות ומוסיפים לסיר.
  4. מוסיפים את התבלינים ומבשלים כ 20-30 דקות עד ששורש הסלרי ושאר הירקות רכים.
  5. מוסיפים קרם קוקוס ומתבלים במלח ופלפל, מבשלים עוד 5-10 דקות.
  6. אפשר לטחון את המרק בבלנדר מוט ולהגיש כמרק חלק או להשאיר את המרק עם חתיכות של ירקות.

קרא עוד על

מתכון בסגנון 

דורית דן - מומחית לטיפול בתזונה