סלט נבטים וסלק ברוטב בוטנים

קטניות מונבטות - עשירים באנרגיה זמינה, בויטמינים ומינרלים, חומצות אמינו, חלבונים ואנזימים. 

ההנבטה מקנה למזון "חיות" וערך תזונתי גבוהה יותר, הופכת אותו למזון ויטאלי וקל לעיכול.

המצרכים


1-2 כוסות נבטוטים 

3 מלפפונים 

1פלפל אדום 

1פלפל צהוב 

1 שומר 

1 סלק 

1/2 כוס עירית או בצל ירוק קצוץ או בצל סגול  


לרוטב


2 כפיות חמאת בוטנים 

1 כפית שמן שומשום 

1 כף חומץ בלסמי או כל חומץ משובח 

1 כפית חומץ אורז 

1 כף מיץ לימון 

2 כפות מים 



אופן ההכנה

  1. פורסים את הירקות לאורכם ג'וליאנים 3-4  ס"מ. 
  2. לערבב את כל המרכיבים ואת הסלק להניח מעל עד להגשה שלא יצבע את הסלט באדום.
  3. מערבבים את חומרי הרוטב.
  4. מוסיפים את הרוטב ומערבבים לפני ההגשה.


קרא עוד על

מתכון בסגנון 

דורית דן - מומחית לטיפול בתזונה