ספרינג רול

כמו "אגרול" רק הרבה פחות שמן. 

עלי הספרינג רול מורכב מדפי אורז. אפשר להכין את המנה הזאת חמה, קרה, אפוייה...

אני מגישה ספרינגרול כארוחה שלמה ומאוזנת, כמנת פתיחה לארוחה חגיגית או כנשנוש להרשים את האורחים.


אפשר להגיש לצד רוטב סויה, רוטב צ'ילי מתוק או רוטב בוטנים (מתכון בקישור למטה).


שתי גרסאות - ירקות מאודים או ירקות טריים


המצרכים לספרינג רול מאודה


חבילה של דפי אורז אני אוהבת להשתמש בדפים מרובעים 

100גר אטריות אורז דקות 

1 בצל 

1 גזר  

1 קולרבי 

1/4 כרוב לבן  

1/2 חבילה נבטים 

100 גר טופו 

1 כף שמן שומשום 

1/2 כרוב לבן חתוך גס לשמור בצד לאידוי 


לרוטב סויה


1/3 כוס סויה 

1/2 כוס חומץ אורז 

1/3 כוס מים 

2 כפות שמן שומשום 

קורט צ'ילי אופציה 


לרוטב צ'ילי מתוק


מכינים מראש ואפשר לשמור במקרר ל-3 חודשים.

1 כוס סוכר קנים 

1 כוס חומץ אורז או/ו חומץ תפוחים 

1 כוס מים 

1-1/2 כפית צ'ילי 

מבשלים בסיר על אש בינונית עד שהרוטב מצטמצם כמחצית הכמות.


אופן ההכנה


מאוד פשוט - מקפיצים, מגלגלים, מאדים, אוכלים!


  1. שמים את האטריות בקערה עם מים חמים ולבינתיים... 
  2. חותכים את כל הירקות לג'וליאנים דקים (גפרורים) מניחים בצד כל ירק בנפרד.
  3. בקערה שטוחה עם 2 כוסות מים פושרים, משרים כל דף אורז לחצי דקה בערך עד שמתרכך מעט, מניחים את הדף על קרש חיתוך או על מגבת לחה.
  4. במרכז הדף מניחים 1-2 כפות מהתערובת, מקפלים משני הצדדים ומגלגלים, מתחילים את הגלגול מהצד הקרוב אלינו.


לגרסה המוקפצת ומאודה

  1. נזדקק לכלי אידוי מבמבוק. את הבמבוק צריך להעמיד מעל סיר עם מים או ווק כך שהבמבוק לא יגע במים אחרת ייהרס (אפשר כלי אידוי אחר )
  2. מחממים שמן במחבת או וואק, מקפיצים את הירקות בשלבים, קודם ירקות קשים בצל, גזר וקולרבי ל 5 דקות מוסיפים את הטופו לעוד 3 דקות, מוסיפים את הכרוב ולבסוף את הנבטים והסויה. 
  3. מורידים מהאש מסננים את האטריות מוסיפים לירקות ומערבבים. 
  4. שמים כמה עלי כרוב על כלי הבמבוק ועליהם מניחים את הספרינג רול. 
  5. מרתיחים את המים מניחים את כלי האידוי מעל ומאדים לחמש דקות. 


לגרסה של הירקות הטריים


במקום   בצל לבן - בצל ירוק, במקום קולרבי 2 גבעולי סלרי.

אני אוהבת לבזוק 1/2 כפית שבבי קוקוס 1/2 כפית בוטנים קלויים וגרוסים גס לפעמים חתיכת פרי כגון תמר, תפוח או מנגו תלוי בירקות ששמים ואיך משתלב לכם בטעם.


מגישים לצד הרוטבים. 


קרא עוד על

מתכון בסגנון