לביבות תפוחי אדמה וזוקיני אפויות

חנוכה, נס השמן והלביבות שלא שוחות בשמן...

כמובן, לביבות שניתן להכין לכבוד חג החנוכה אבל לא רק. אני מגישה את הלביבות האילו בכל מיני הזדמנויות ואירועים, זה אפילו מופיע בתפריט האירועים שלי כי מי לא אוהב תפו"א כל השנה?!


המצרכים ל- 25-30 לביבות


4 תפו"א בינוני

2 זוקיני בינוני

2 בצל

1 כוס קמח כוסמין

1/2 כוס נבט חיטה

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור


אופן ההכנה


  1. לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות.
  2. לקלוף את התפו"א והבצל.
  3. לגרד ביד או במעבד מזון את תפו"א, הבצל והזוקיני.
  4. להעביר למסננת ולתת לנוזלים להגיר ל15 דקות.
  5. לסחוט את הירקות שבמסננת ולהעביר לקערה.
  6. להוסיף את הקמח, נבט חיטה, מלח ופלפל ולערבב טוב בידיים.
  7. להניח נייר אפייה על תבנית ולשמן בכפית אחת של שמן.
  8. ליצור לביבות ולאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב.


הערה: חשוב לערבב בידיים תוך כדי לישה כדי שהחלבון שבקמח ישמש כחומר מדבק לכן אין צורך בביצים או סוגי עמילנים כדי שיחזיק את הלביבה.

בתאבון!

קרא עוד על

מתכון בסגנון 

דורית דן - מומחית לטיפול בתזונה