לחם כוסמת

לפני שנים כשהקייטרינג שלי שירת לקוחות פרטיים לארוחות יומיות, הייתה לקוחה שביקשה ממני בכל לשון של בקשה שלא אכלול כוסמת בשום צורה במנות שלה. היא הגיע מרוסייה ואמרה לי ש"קאשה" זה הסיוט של החיים שלה. ניסיתי לשכנע אותה שזה לא הכוסמת שהיא רגילה, כוסמת לבנה ואין לה ריח כמו לכוסמת מילדותה. ללא הועיל הטראומה כבר נצרבה עמוק.


בנינו, הבנתי אותה, כי אם היו אמרים לי לפני 10 שנים שאני אוכל כוסמת על בסיס יומיומי הייתי אומרת "בחלום". הכוסמת לא דיברה אלי, לא מילדותי או אפילו מבגרותי, לא הייתי מורגלת לטעם או לריח. הכנתי ללקוחות שלי ולא אכלתי, השארתי לי קצת במקרר וזרקתי, הכנתי לחם כוסמת ונתתי לחברות. הכוסמת הייתה אווט מבחינתי עד שעם הזמן הצרכים שלי השתנו וכך גם התרגלתי לטעם החדש. 


מי שמכיר.ה אותי יודע.ת שהאוכל עבורי זה מקור לריפוי "היו מזונותיך תרופותיך", מבלי להתפשר על הטעם... זה החלק במשפט שהיפוקרטס שכח.

אני תמיד אומרת לטעמים מתרגלים. מאז עברו תחתי כמה וכמה מתכונים מוצלחים על בסיס כוסמת שהפכו להיות חלק מהתפריט בבית, אורחים מתפלאים שזה בכלל כוסמת ואצלי השמחה בלב ובבטן חוגגת.


אני לא יכולה לכתוב פוסט כזה מבלי למנות כמה עובדות ערכיות על הכוסמת:

  1. זרע הנמנה בין הדגנים

  2. אינו מכיל גלוטן

  3. מכילה חלבון מלא

  4. בעל ערך גליקמי נמוך

  5. מסייע לירידה במשקל

  6. משפר רגישות לאינסולין ומסייע להורדת סוכר בדם

  7. מסייע להוריד רמות כולסטרול בדם

  8. מחזק ומגמיש כלי דם

  9. מחזק מערכת חיסון

  10. מרגיע את הנפש

המצרכים

2 כוסות כוסמת לבנה / מלאה

1 כוס מים

4 כפות פסיליום

1 כף סילאן

3 כפות זרעי ציה

1 כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום

1 כפית מלח

1 כף חומץ תפוחים

3/4 כוס גרעיני דלעת

אופציות לגיוון: עשבי תיבול כגון טימין, זעתר, רוזמרין ועוד.

במקום גרעיני דלעת או בשילוב עם גרעיני דלעת: גרעיני חמניה אגוזי מלך שקדים פרוסים, שומשום וכד.

אופן ההכנה

  1. משרים את הכוסמת עם 2-3 כוסות מים ל- 4 שעות. מסננים.

  2. מחמים תנור לחום בינוני 180 מעלות.

  3. מרפדים תבנית אינגליש קייק עם נייר אפייה.

  4. שמים במעבד מזון - כוסמת מושרית, מים, פסיליום, סילאן, מלח, מערבלים למחית חלקה.

  5. מעבירים לכערה ומוסיפים זרעי צ'יה, אבקת אפייה, גרעיני דלעת או מה שבחרתם, חומץ תפוחים, עשבי תיבול ומערבבים.

  6. יוצקים את העיסה לתבנית ומיד מכניסים לתנור לאפייה במדף האמצעי.

  7. אופים כ 50-60 דקות. 

  8. מצננים, פורסים ומקפיאים.

אני הכי אוהבת להכניס לטוסטר לאחר ההקפאה, זה יוצא פריך וממש טעים, עם ממרח קישואים או טחינה ודבש לבוקר זה מושלם. 

קרא עוד על

מתכון בסגנון 

© 2020 Dorit Dan |  Created by BestSite