עוגת אבוקדו קשיו רו

אבוקדו מי הוא האגס הירוק הזה?

כשהגישו לי אבוקדו בילדותי אמרתי איכס, עכשיו אני לא יכולה להפסיק.

הפרי הנפלא הזה גם בטעמו ובצבעו הירוק צהוב, כל כך הרבה דברים טובים יש בו.


מקורו של עץ האבוקדו ממרכז אמריקה, בני האצטקים החקלאים הם, כשגילו את הפרי נתנו לו סגולות לפוריות בגלל צורתו שנראית כאשך וכך גם כינויו באצטקית "ahuacatl".

הספרדים והפורטוגלים שהתלהבו מטעמו של האבוקדו יבאו אותו לארצם ומשם התפשט ברחבי העולם. אלינו הגיע בתחילת המאה ה- 20 וכיום האבוקדו בארצנו נחשב לעץ מקומי וגדל בכל מקום.

מבחינה בוטנית האבוקדו הוא פרי של עץ סובטרופי ירוק עד, ממשפחת העריים ולו כ 15 זנים.

אמנם האבוקדו ברובו שומן בריא בלתי רווי. עשיר בסיבים תזונתיים, בויטמינים ומינראלים כגון ויטמיני B, E, K, חומצה פולית, מגנזיום, אבץ, אשלגן, אומגה 3 ו-6, כלורופיל ונגדי חמצון ונוגדי דלקת.

האבוקדו מכיל פיטוסטרולים בכך מסייע להורדה של כולסטרול בדם.

רוב שומן האבוקדו הוא חומצה אלרואית, מחקרים מראים שחומצה אלרואית מפחיתה רמות דלקת ומעכבת שגשוג של תאים סרטניים.

למה כל כך טוב לאכול שומן האבוקדו על פני פחמימות? השומן גורם לתחושת שובע לאורך זמן, מסייע למצב של עצירות, מגן על התאים מפני הרס בגלל תכולת נוגדי החמצון ויטמין E, מסייע בהגנה מפני מחלות לב, סכרת, סרטן.

מתאים לשלב בארוחה עם מלח ובקינוחים עם סוכר ובקוסמטיקה טבעית.

תחתית

2/3 כוס שקדים

1/2 קשיו

10 תמרים

1/2 כוס פתיתי קוקוס

1 כוס חלב צמחי

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

למלית

2 אבוקדו גדולים

3/4 כוס קשיו מושרה לשעה

1/2 סוכר אבקת סוכר, אריתריטול או מייפל

מיץ ליים אחד או מלימון אפשר יותר

2/3 כוס קרם קוקוס

4 כפיות אגר אגר

1/2 כוס מים


קוקוס לקישוט

אופן ההכנה

  1. במעבד מזון גורסים את השקדים גס. מוסיפים קשיו וממשיכים לגרוס בפולסים.

  2. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים עד לבצק אחיד אבל לא עיסתי.

  3. מהדקים את חומרי הבסיס על תבנית ושמים במקפיא לשעה.

  4. שמים את חומרי המלית בבלנדר, למעט אגר אגר ומים. מערבלים עד למחית קרם חלק.

  5. שמים בכלי חצי כוס מים ואגר אגר וממיסים בבאן מרי. סיר עם מים רותחים ומעל כערית כך שהחימום של החומרים בכלי נמסים ע"י האדים. מערבבים תוך כדי המסה עד שהנוזלים מסמיכים.

  6. מוסיפים לתערובת המלית שבבלנדר ומערבלים עד לעיסה חלקה.

  7. לצקת מעל התחתית לישר את הקרם.

  8. לפזר מעט קוקוס ולהקפיא ל 3 שעות לפחות.

  9. להוציא מהמקפיא כשעה לפני ההגשה.

© 2020 Dorit Dan |  Created by BestSite