top of page

תבשיל קציצות חריימה טבעוני

ריח תבשילים עולה מחלון המטבח של השכנה,

אני צועקת לה מעבר לגדר מה הכנת שמריח כל כך טוב?


טוב, אז את תבשילי השכנה אני לא אכין אבל,

חברה שלי אלופת האלופים במאכלים ביתיים, מאז שהילדים שלה עברו לבתים משלהם והפכו לטבעונים היא אובדת עצות...

לימים, למדה להכין מטעמים טבעונים וכל מה שהיה צריך זה להחליף מיצרך אחד או שניים.

עכשיו בכל שישי היא נוסעת עם סירים מלאים בכל טוב מירושלים לתל אביב, לכרכור וחזרה.


בהשראתה ובעזרתה יצרתי מתכון לחריימה טבעוני.

למה אני בחורת במילים שמזכירות מאכלים מהחי?

אני חושבת שהסיבה לכך שגם אני מתגעגעת לריחות ולטעמים של המאכלים מבית אבא.


במתכון הזה בחרתי להשתמש בשבבי סויה.

הסויה עשירה בחלבונים, בנוגדי חמצון, בויטמינים מקבוצת ויטמיני B, ויטמין C, ובמינראלים כגון: ברזל, סידן ומגנזיום. בנוסף מכיל לציטין המסייע בהורדת כולסטרול.

מבין הקטניות הסויה הינה הקטנייה היחידה המכילה חלבון מלא כך שאין צורך לשלב אותה עם דגן ליצירת חלבון שלם, זה פלוס גדול לנמנעים מפחמימות.


***סויה על כל מוצריו אינו מתאים לאנשים הסובלים מבעיות של תת פעילות התריס ולנשים המתמודדות עם סרטן הורמונאלי.


מוצרי סויה: פולי סויה, אדממה, טמפה, סויה, פתיתי שפע/שבבי סויה.

מוצרי סויה כגון חלב סויה, גבינות מסויה ומעדנים לעיתים מכילים חומרים משמרים וסוכרים כדאי לבדוק את המרכיבים ולהפעיל שיכול דעת.

שמן סויה לא מומלץ לצריכה בגלל תהליך ההתחמצנות שהוא עובר.


המתכון המתאים לנמנעים מפחמימות וגלוטן.

המצרכים לקציצות

200 גר פתיתי שפע / שבבי סויה

1 בצל גדול

3 שיני שום

חופן גדול של כוסברה טרי

1 כוס קמח חומוס

4 כפות פשתן טחון מושרה בחצי כוס מים

3 כפות שמן זית

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית כמון טחון

1 כפית פלפל שחור

1 כפית מלח או פחות


המצרכים לרוטב

10 שיני שום

2 פלפל אדום בשרני

3 גזר

2 עגבניות

2 לימון פרסי

2 פלפל חריף יבש או טרי (תלוי כמה חריף אתם אוהבים)

2 כפות שמן זית

1 כוס כוסברה קצוצה

2 כפות פפריקה אדומה

1 כפית כוסברה טחונה

1 כפית מלח


  1. אופן ההכנה לקציצות
  2. משרים את פתיתי הסויה במים רותחים ל 20 דקות. לאחר שספגו את הנוזלים והתנפחו לשים במסננת ולסנן.
  3. אני מכניסה למעבד מזון ליצור עיסה דקה מהשבבים. לא חובה.
  4. קוצצים את הבצל דק.
  5. בכערה מערבבים את כל החומרים יחד ולשים ליצירת בצק דביק.
  6. יוצרים כדורים ומניחים על נייר אפייה משומן.
  7. אופים כ – 20 דקות על חום בינוני עד שמשחים.


אופן ההכנה לרוטב

  1. מכינים את הירקות: פלפלים חתוכים לאורכם, הגזר חתוכים לעיגולים, עגבניות מקלפים וחותכים לקוביות קטנות.
  2. שמים בסיר את השמן, השום, פלפל, וגזר ומבשלים ל- 10 דקות.
  3. מוסיפים את שאר החומרים (למעט מלח), וחצי כוס כוסברה קצוצה, מבשלים עוד כ 5 דקות.
  4. מוסיפים כ 5-6 כוסות מים, קצת מעל גובה התבשיל. מבשלים כ 40 דקות.


מאחדים את המנה

להגשה מניחים את הקציצות מעל הרוטב ומפזרים כוסברה טרייה מעל.

bottom of page